U bent hier: Weblog
Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

Dixidito weblog

Welkom op de Dixidito Online weblog! Hier schrijf ik met enige (on)regelmaat stukjes van belevenissen of ervaringen. Voel je vrij om te reageren op berichten of om eens door het archief te bladeren.
dec 19
« Terug |  Door: dixidito op zondag 19 december 2010 18:36
Al jarenlang kijk ik met grote verbazing naar de enorme rij mensen die op weg zijn naar het Dickens Festijn in Deventer. De laatste keer dat ik er geweest ben was er nog geen 'toegangsdosering', waardoor je in dikke rijen door de Walstraat liep. Er viel dan weinig van het werkelijke Dickens Festijn te zien. De jaren daarna stonden er dranghekken, was er een brug gebouwd voor het winkelend publiek en hielden wachters de toegang in de gaten. Daarmee zou het Festijn wat beter te zien zijn, maar de rijen werden daardoor wel enorm. Soms wel vanaf het NS station totaan de Walstraat toe.

Gisteren kwamen we met het boodschappen doen langs de toegang en leek het rustig. Door de sneeuw hebben vast veel mensen besloten maar niet te gaan reizen. Een mooi moment voor ons om het er toch maar weer eens aan te wagen?

Vannacht weer een flink pak sneeuw gevallen, maar 's morgens was het droog. We besluiten het erop te gokken en met de meiden naar de stad te gaan. Voorzichtig rijden, want er lijkt weinig gestrooid. De sneeuw zorgt voor spekgladde wegen. Eenmaal in de stad aangekomen blijkt het toch nog best druk. De hele Keizerstraat staat alweer vol.


Een enorme rij heeft zich traditioneel gevormd in de Keizerstraat

Een man hoor ik roepen dat het 'maar een uurtje' duurt. Ik twijfel... zullen we er wel aan beginnen met twee kleine kindjes? We besluiten het toch maar wel te doen en sluiten achteraan aan. In het begin lijkt het best snel te gaan, even stilstaan en weer een eindje doorlopen... en dat gaat gestaag door. Maar na verloop van tijd stokt dat... en Sarah krijgt het koud. Als we een half uur hebben gewacht wordt Sarah heel verdrietig. Ze heeft het echt koud. Na een uur wachten lijken we in de buurt te komen. Ondertussen worden we vermaakt door verschillende koortjes en in Dickens-kledij gehulde figuren. 


Een koortje zingt Christmas Carols

Na één uur en tien minuten komt er een mevrouw van de crew voorbij en ziet Sarah huilen. Ze vertelt dat buggy's en kinderwagens voorbij gelaten worden, dus dat wij met de kids ook wel door mogen. Ze maakt het hek open en begeleid ons naar de ingang. Eenmaal de Walstraat in zijn de meisjes te koud om te genieten. Een vrouw wuift ons een kunstgalerie in en geeft ons even gelegenheid weer op te warmen. Dat doen de meisjes goed, vooral Sarah had het even nodig. Als Sarah weer praatjes krijgt gaan we verder.


Lotte, Joke & Sarah kijken naar een levend standbeeld

We wandelen verder over het Dickens Festijn. En eigenlijk concluderen we weer wat ik al jaren roep. Het is leuk, maar niet zo mega-bijzonder dat je er 1,5 uur voor in de rij wil staan. Zeker niet met -5. Sarah en Lotte vinden het wel leuk hoor. Een vieze meneer met een grote snottebel (Sarah: 'We moeten eigenlijk een tissue geven voor die meneer'), schaapjes en mensen met verschillende kraampjes.


De vieze meneer met lange snottebel

We verlaten het Dickens Festijn weer en gaan lekker warme chocolademelk drinken bij de V&D. Ik zou zeggen misschien over 10 jaar weer .


We verlaten het Dickens Festijn weer...

Dix

Tags:

1 reactie(s) tot nu toe

Re: Dickens Festijn Deventer

En toch hebben ik en de meiden een hele leuke dag gehad :-)

Door Joke op   maandag 20 december 2010 20:30

Naam:
Titel:
Reactie:
Reactie toevoegen    Annuleren  
 

Weblog zoeken

GoogleAds