U bent hier: Verbouwing * Nieuwbouw
Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

Nieuwbouw

Na vier jaar heerlijk gewoond te hebben in onze jaren '30 woning hebben we het toch verkocht. Met pijn in ons hart, want we hielden enorm van de stijl en sfeer die de woning uitstraalde. Helaas misten we toch minimaal één extra slaapkamer, waardoor het huis echt aan de kleine kant ging worden. Verbouwing was geen optie en dus zat er niets anders op dan op zoek naar wat anders. Wat we zelf niet voor mogelijk hielden, maar toch gebeurde was dat we vielen voor een nieuwbouwwoning. De woning was al wel opgeleverd, maar er had nog niemand in gewoond. Dit betekende dat er wel een badkamer en toilet in zat, maar voor de rest nog alles gedaan moest worden.


Verbouwing
Oorspronkelijk was de indeling zo, dat er aan de achterzijde een keuken gepland was en aan de voorkant de woonkamer. De meeste huizen in het rijtje hadden dat aangepast en daarmee tevens een 2,5 meter grotere woonkamer. Ook wij lieten deze aanpassing doorvoeren.
Woonkamer
In de woonkamer kwam een houten vloer. Joke kon via haar werk redelijk goedkoop een houten vloer kopen. We beitsten en lakten deze zelf en lieten hem leggen.
Slaapkamers
Terwijl beneden druk werd verbouwd konden wij boven al aan de slag met de slaapkamers. In twee weken tijd hebben we die al voor een groot deel behangen. Daarna hebben we laminaat gelegd.
Keuken
De keuken werd dus verplaatst naar de voorkant. Althans, alle leidingen. De keuken moesten we nog zelf plaatsen. Het werd er eentje van Ikea en ik ging hem samen met mijn vader plaatsen.
Hal
De hal hebben we na het tegelwerk eerst nog even gelaten. Op een later tijdstip brachten we lambrisering aan en wandverlichting. In de toekomst komen er nog lijstjes met foto's aan de muur.
Tuin
De voortuin heb ik in 2008 al aangepakt. De achtertuin staat gepland voor het voorjaar van 2009.
 

Klusinfo

In onze nieuwbouwwoning staan nog diverse klussen open. Maar toch is er al behoorlijk veel gebeurd. Maak een keuze uit één van de klussen aan de linkerkant voor fotoverslagen.

GoogleAds