U bent hier: Verbouwing * Nieuwbouw * Woonkamer
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Woonkamer

Nadat de ruwbouw van de aannemer klaar was en de gestucte wanden voldoende uitgehard waren, konden wij met de woonkamer aan de slag. We begonnen met behangen. Nou ja we, Jochem dan. Jochem had aangeboden ons te willen helpen met behangen en deed dat zo netjes dat ik het niet meer over durfde te nemen.


Jochem zet de eerste banen behang op de muur

Inmiddels had Joke met haar vader het bestelde hout ook al opgehaald. Dat hout lag te 'akklimatiseren' in de woonkamer. We zouden het zelf voor het leggen één keer beitsen en lakken. Daarvoor zette we elke plank los tegen een nog niet behangen muur. Eerst goed beitsen, daarna één keer met een licht vochtige spons er overheen. Nadat de beits droog was kon er dan een eerste laklaag overheen.


Het hout lag klaar in de woonkamer


En na de eerste laag beitsen tegen de lange wand


Jochem had inmiddels één wand bijna af

Via via wist Joke twee mannen te regelen die de vloer konden leggen. We wilden hier zelf niet aan beginnen, omdat als het fout zou gaan we dit onszelf nooit zouden vergeven. Op de betonnen vloer werden eerst zogenaamde spaanplaatbroodjes gelegd. Daarop werd vervolgens de vloer verlijmd.


De mannen aan het werk

Toen de vloer er eenmaal compleet in lag mocht er eerst een week niet op gelopen worden. Op het moment van leggen waren we al verhuisd. Alle meubels die beneden in de woonkamer moesten komen stonden opgeslagen in de garage en boven op zolder hadden wij een klein hoekje ingericht met de love-seats zodat we toch een beetje woonkamer hadden. Na een week drogen hebben we de vloer vervolgens nog één keer volledig gelakt. Toen dat droog was konden eindelijk de meubels de kamer in.  


De pas gelakte vloer

Om de sfeer helemaal compleet te maken lieten we een traploper op de trap leggen. Deze werd afgewerkt met roedes. Door alle details werd de woonkamer de sfeervolle kamer die we ons wensten. Geen kil gevoel van een nieuwbouwhuis, maar een warme sfeervolle uitstraling. 


De trap met de traploper 

De klusjes die nog openstaan voor de woonkamer zijn:
- Schouw afmaken
- Ombouwen om verwarming

Zodra deze gereed zijn zullen die ook op de website zichtbaar worden en zal tevens het eindresultaat te bewonderen zijn.

 

Klusinfo

De woonkamer is nog niet geheel af. Er zijn nog een aantal klusjes die openstaan.

De schouw moet nog afgemaakt worden met een sierhaard en om alle verwarmingen moeten nog ombouwen gemaakt worden.