U bent hier: Verbouwing * Nieuwbouw * Verbouwing * deel 1
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Verbouwing

Omdat de woning al wel opgeleverd was, maar de eigenaren er zelf niet in gingen wonen, hadden we geen keuze in hoe de indeling van de woning zou zijn. Het was bijna de enige woning in het rijtje waarbij niet was uitgebouwd en dus de originele indeling behouden was. Daarbij was de keuken aan de achterzijde gepland en de woonkamer aan de voorzijde. Niet echt ruim. We hadden zelfs uitgerekend dat de vloeroppervlak beneden vergelijkbaar zou zijn als bij onze vorige woning. Daarom besloten we het huis alleen te kopen als er ruimte in het budget was om uit te bouwen. Dat was er en dus kwam er 2,5 meter aan de achterkant bij en konden we de keuken naar de voorzijde verplaatsen.

Al op de dag dat wij het koopcontract gingen tekenen stonden bouwlui klaar om te starten. Ze hadden de sleutel nog niet ontvangen of de eerste slopershamer ging al door de achterzijde van de garage heen. Wel vreemd. Heb je net een nieuw huis, wordt er al meteen gesloopt.


Toen we 's morgens op de overdrachtsdag kwamen voor de laatste check lag er al een enorme berg zand voor de deur


De achterzijde voor de verbouwing

Nadat wij terugkwamen van de notaris overhandigden we direct een sleutel aan de aannemer. Deze hakte direct een gat in de achterkant van de garage, om zo gemakkelijk met een klein sjoveltje aan de achterzijde van de woning het gat voor de fundering te kunnen graven.


De sjovel aan het werk

En na enige uurtjes werk was er aan de achterzijde al een mooi gat gegraven voor de fundering. De beide heren van de aannemer bouwden daar een houten constructie in om het beton te kunnen laten storten. Ze gingen echt in sneltreinvaart.


De basis voor de fundering is gelegd

Lees verder...

 

Klusinfo


De klus werd uitgevoerd door H&G Timmer- en Afbouwbedrijf uit Terwolde.

GoogleAds