U bent hier: Verbouwing * Nieuwbouw * Slaapkamers
Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 

Slaapkamers

Toen er beneden druk verbouwd werd door de aannemer, konden wij boven al starten met de slaapkamers. Omdat de kleur die er van oorsprong op de raamkozijnen en deuren zat ons wel aanstond konden we meteen beginnen met behangen. Daardoor hadden we in sneltreinvaart de slaapkamers grotendeels klaar. Sarah kreeg nu een kamer met een roze wand. Die wand werd eerst met een motief behangen en daarna overgeschilderd.


Joke schildert de muur van Sarah's kamer

Op onze eigen slaapkamer kozen we voor een antraciet behang met een motief erin. Jochem bood aan te helpen met behangen. Joke en ik zorgden ervoor dat de banen op maat klaar lagen en Jochem plakte zich een ongeluk .


Joke en ik knippen de banen op maat


Jochem plakte het op de muur

Voor de verwarmingen op de slaapkamers bouwde ik van MDF zelf een ombouw. In totaal had ik voor Sarah's slaapkamer en de onze dus 3 van die dingen nodig. Met het speciaal aangeschafte zaagtafeltje was dat in principe zo gepiept. Op de vloer kwam op onze slaapkamer donker laminaat en op Sarah's slaapkamer wit laminaat met v-groef.


De basis voor de ombouw


De vloer op onze slaapkamer ligt


De vloer leggen op Sarah's slaapkamer

In het hele huis kozen we voor hoge plinten. Jochem ervaring in het zelf maken daarvan. Gewoon MDF laten zagen op 13cm bij de bouwmarkt en vervolgens er een randje aan frezen. We kochten een simpele freesmachine om het zelf te proberen. De aannemer, die op dat moment beneden nog volop bezig was, deed het ons één keer voor. Het is simpel als wat. Ook Joke freeste mee. Op zolder werden alle randjes eraan gefreesd. Later bleek dat niet echt de slimste keuze, want het stof lag overal. Op zolder lag een laag van wel een cm dik over de gehele vloer.


Joke aan het frezen


De geschilderde plinten tegen de muur

We kozen ervoor om op Sarah's kamer luiken te maken die als zonwering zouden fungeren. In deze luiken zaagde ik hartjes, zodat Sarah een echte meisjeskamer kreeg.


De luiken op zolder in de grondverf

Na twee weken was Sarah's kamer dan helemaal af. De luiken zaten aan de muur en na de verhuizing kon haar kamertje direct helemaal worden ingericht.


De luiken aan de muur


Sarah's kamertje ingericht


Aan de roze verf hadden we een speciale glitterlak toegevoegd, waardoor er allemaal kleine glittertjes op zitten

 

Klusinfo

Sarah's slaapkamer is helemaal af. Op onze eigen slaapkamer moeten nog wat kleine klussen gebeuren voor deze ook af is. Zodra dat het geval is zullen de foto's online komen.