U bent hier: Verbouwing * Nieuwbouw * Keuken
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Keuken

De keuken was oorspronkelijk aan de achterzijde van de woning gepland. Alle aansluitingen waren dan ook aan die kant geplaatst. Doordat wij daar de woonkamer planden met de uitbouw en de keuken aan de voorkant wilden, dienden al die leidingen verlegd te worden. Dat deed de aannemer en na twee weken konden wij beneden dan beginnen met het plaatsen van de keuken. We hadden een keuken uitgezocht bij Ikea. Met een speciaal programma op de pc kon je daar je eigen keuken ontwerpen en bekijken. Met een beetje extra bewerken in Photoshop konden we zo al een beetje een beeld krijgen van hoe het eruit zou komen te zien. De keuken werd precies twee weken na de overdracht bij de notaris geleverd.


Het bewerkte ontwerp uit de keukenplanner van Ikea

Ik had precies een week vrij genomen op het moment dat de keuken kwam, zodat ik deze samen met mijn vader kon gaan opzetten. We begonnen met de kant aan de wand. Een kwestie van uitmeten, de kastjes in elkaar zetten en ze aan de wand bevestigen. Op zich geen lastige klus.


Mijn vader zet de zijplaten vast aan de hoge kast


Aan de wand kwam de kookplaat

We kozen ervoor de kookplaat aan de wand te maken en in het midden een eiland met de wasbak en kraan. Omdat er zoveel ramen aan de kant van de keuken zaten moesten we sowieso kiezen voor een eiland, maar dat vonden we ook gewoon mooi .


De kastjes van het eiland staan al


Mijn vader bezig met de zijplaten


Met lijmklemmen aan elkaar om later geen lelijke schroeven te zien


En met het werkblad op zijn plek


De combimagnetron op zijn plek

Na een goede week stonden alle kastjes en zaten de deurtjes erin. Daarna moesten nog de handvatten bevestigd worden. Aan de wand wilden we de afzuigkap bekleden met een soort van schouw. Dit is tot op heden echter nog niet klaar. Ook de achterwand moeten nog. Op de vloer in de keuken kozen we voor tegeltjes in gebroken wit en grijs in geblokt motief. Dit lieten we leggen.


De tegelvloer in de keuken

 

Klusinfo

De keuken is nog niet klaar. Er moeten nog tegeltjes op de achterwand en de schouwombouw om de afzuigkap moet nog gemaakt worden.