U bent hier: Verbouwing * Kabof * deel 2
Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 

Kabof

Half september. Alle wanden zijn bedekt met gipsplaten en ook alle gaatjes zijn gestopt. Wat een #$%&#@-werk. Maar ja het moet nou eenmaal gebeuren. De muren konden geschilderd gaan worden. Het was al bijna oktober. We moesten al bijna echt verhuizen.

Wat een likje verf al niet kan doen!! De muren geschilderd, de vloer netjes opgeruimd en geveegd. Pfff.. ja nu gingen meer mensen zien hoe mooi het zou gaan worden. Onze droom begon nu echt werkelijkheid te worden. Achteraf gezien was het dan maar bijzaak dat het inmiddels half oktober was en we samen al bijna een maand op 1 kamer leefden. We hadden slechts een koelkast en magnetron tot onze beschikking, omdat we nog geen keuken hadden. Maar daar zou snel verandering in komen.

We mochten mee een keuken uitzoeken bij Ikea. Onze halve, wat zeg ik, driekwart inrichting kwam al bij Ikea vandaan, dus de keuken kon ook wel .

Uiteindelijk een prachtige keuken uitgezocht die goed paste bij ons idee van kleuren. Het ophangen van de kastjes was begonnen. Natuurlijk liep het niet zo soepel als op tv altijd. Na veel kunst en vliegwerk hadden we de kastjes op de muur en langzaam, heel langzaam kregen we een keuken.

Zoals te zien op de foto was het schilderwerk nog niet af. Er moest nog heel wat geschuurd en geschilderd worden.

De kozijnen een likje verf. De deur in de grondverf. Weer een stap dichterbij perfectie . Dat was echt al een enorm verschil. Dat vieze groen van de kozijnen af.

We besloten de muur binnen de boog ook een totaal andere kleur te geven. In dit geval donkergrijs. Als kleuren beneden hadden we gekozen voor grijs en geel. Heel strak, maar toch niet te koud.

De keuken begon nu ook op te schieten. Alle kastjes hingen en stonden. De kookplaat moest alleen nog aangesloten en de deurtjes moesten er nog op. We moesten ook nog op zoek naar een vloerbedekking beneden.

En dan was het eindelijk zover. En het eindresultaat is hier zichtbaar. We hebben gelukkig niet bijgehouden wat het nou totaal gekost heeft. Maar we weten wel dat we heel trots zijn op het resultaat.

De tv hebben we weggewerkt in de open haard om ruimte te besparen. Omdat het een vrij klein huisje is, met erg weinig opbergruimte moesten we elk hoekje zo optimaal mogelijk benutten. De spiegel erboven hebben we bij de Xenos gekocht. Eerst wisten we nog niet zeker of we het wel moesten doen, maar het maakt de kamer ontzettend ruim en breekt de vlakke muur.

Lees verder... 

 

Wist je dat?

Kabof ook een straatnaam is in de wijk Hoogland in Amersfoort.