U bent hier: Verbouwing * Kabof * deel 1
Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

Kabof

De kaartjes zijn eindelijk verstuurd. Maar daaraan vooraf ging een enorme hoop werk. Op dit gedeelte van de site een verslag van een half jaar zwoegen.

Op ons verhuiskaartje zie je de situatie zoals het huisje er uit zag in mei.  

In mei 2002 troffen we het huisje zo aan. Het huisje kende ik als het "kabof". Zo noemde mijn vader het al voordat hij het kocht. Het scheen dat zijn vader dat zo noemde. De betekenis is me even ontschoten. Echt helemaal duidelijk is dat geloof ik ook nooit geworden. De bovenverdieping van dit kleine huisje was al jaren bewoond geweest, beneden was het nog zo'n chaos, dat wonen lastig werd. Maar we hadden onze zinnen erop gezet: Wij zouden hier wel eens even een bewoonbaar paradijsje van maken.

Zoals gezegd van binnen was het dus nog wel een enorme bende. Daar moest nogal wat gebeuren om het bewoonbaar te krijgen. En dat is nog zacht uitgedrukt. Niet iedereen had er evenveel vertrouwen in als Joke en ik, maar wie niet waagt die niet wint.

Beneden konden wij zelf nog niet zo heel veel doen, ja mijn vader helpen, maar echt zelf aan het werk was er nog niet bij. Boven daarentegen wel. Eigenlijk hoefde daar het minste te gebeuren. Relatief gezien dan, want ook boven was het een bende.

De vorige bewoner was niet echt de netste en had flink zitten blowen, zelfs in de douche! Al het witte behang was geel en de plafonds zaten onder de rookaanslag.

We begonnen dus met een flinke schoonmaak en daarna konden we hier al beginnen met schilderwerk.

Toen Joke het huisje had gezien en zowaar ook nog enthousiast werd begonnen al snel de ideeën. Joke haalde me over om op de slaapkamer voor paars te kiezen. En ja, ik was er echt enthousiast over.

Nu stonden we alleen voor de opgave mijn vader over te halen dat we inderdaad paars mochten gaan schilderen. Dus ik hem bellen: "Pap, mogen we zelf de kleuren kiezen voor het schilderwerk?", zei ik. "Euhm, ja hoor... als je het niet pimpelpaars schildert.", hoorde ik aan de andere kant van de lijn. "...." .

Uiteindelijk kwam dat goed. Dus we zochten verf uit. Hier rechts zie je de eerste laag. Die was toch wel wat te licht, maar zelfs dit vond mijn vader mooi. Na een wat donkerdere kleur was hij net zo enthousiast als wij. Het ging echt mooi worden!

Paps werkte beneden inmiddels aan de muren. Waar hij bijna 10 jaar geleden mee gestopt was werd hervat. Tussen de rommel door werd het van een schuur steeds meer een woning... nou ja, voorlopig was het nog steeds een bende, maar wie het wou, kon zien dat het de goede kant uit ging.  

We leven inmiddels al augustus 2002. Per 1 september had ik mijn kamer opgezegd in Breda, dus het werd spannend. Mijn vader had beloofd dat we er 1 september in konden. Dat zag ik niet helemaal zitten, maar we bleven hoop houden. Na een lange dag hard werken hadden we in ieder geval beneden het plafond erin. Dat gaf al een meteen een beter beeld.

Mijn verjaardag kwam in zicht. De slaapkamer was klaar wat schilderwerk betreft. Mijn spullen waren verhuisd en stonden opgeslagen op mijn oude slaapkamer bij mijn vader. Het huisje was niet af...

De slaapkamer was eigenlijk al wel zover. Die hoefde alleen maar ingericht te worden. Met piepschuim hadden we Jochem zo ver gekregen om letters te maken. L O V E stond er met letterlijk dikke letters op de muur. Een groot paars vlak er omheen. Wat een metamorfose!

Joke moest nog een maandje langer bij Hotel Central werken, dus we besloten dan maar 1 oktober er echt heen verhuizen. Tot die tijd zou ik bij Joke in Schijndel wonen. Maar mijn verjaardag wou ik wel graag vieren samen met Joke in ons aanstaande huisje. Dat kon. Twee matrassen op de grond boven en we sliepen in ons eigen huisje. En wat lief... ik kreeg ontbijt op bed!!

Lees verder...

 

Wist je dat?

Het Kabof niet de eerste plek was waar Joke en ik gingen samenwonen?

Doordat het Kabof niet op tijd klaar was trok ik een maandje bij Joke in Schijndel in. Eigenlijk woonden we daar dus voor het eerst samen.

Wist je dat?

Mijn zus Janneke ook in het Kabof gewoond heeft?

De bovenverdieping had mijn vader al eerder bewoonbaar gemaakt. Hier was een tweepits kookplaatje.

GoogleAds