U bent hier: Verbouwing * Jaren '30 * Zolder * deel 1
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Zolder

Eerst begon ik met de zolder leegruimen. Na de verhuizing waren daar natuurlijk dozen beland. En zoals volgens mij bij iedereen die verhuist, zaten daar dozen tussen die we nog nooit hadden uitgezocht. We hadden ze allemaal kritisch nagelopen en heel wat spullen weg gedaan of naar Het Goed gebracht. Toen de zolder leeg was, was goed te zien hoe de achterzijde van de zolder eruit zag. Deels houten planken, maar die lagen grotendeels los.
Op de zolder lag ook nog een oude paneeldeur en voordeur. Deze werden deels gebruikt als vloer, want ze zaten vastgespijkerd aan de balken.


Op de planken van het plafond van de verdieping daaronder lagen oude kranten die dienden als isolatie. De meeste waren van 1929.


Jochem hielp mee om tussen de balken isolatiemateriaal te doen.
Op de balken kwamen weer dwarsbalken om de vloer overal even hoog te kunnen leggen.


Vervolgens kwam daarop OSB plaat


Met als eindresultaat een strakke vloer

Lees verder...

 

Publicatie

Sluitingsuren café's enz. en venten gedurende de kermis.

De BURGEMEESTER van Deventer brengt ter algemeene kennis, dat gedurende de a.s. kermis de café's geopend mogen zijn op Zondag 2, Woensdag 5, Donderdag 6 en Zondag 9 juni tot des nachts 2 uur en op Maandag 3, Dinsdag 4 en Vrijdag 7 juni tot des nachts 3 uur.
Inrichtingen tot verbruik van eet- en drinkwaren, waar muziek en gelegenheid tot dansen is, moeten gesloten worden een kwartier vóór bovengenoemde sluitingsuren.
Het venten gedurende de kermis is, ingevolge de verordening op de straatpolitie, verboden, tenzij door den Commissaris van Politie een schriftelijke ontheffing is verleend.

Deventer, 29 mei 1929
De Burgemeester voornoemd, WITTEWAALL

GoogleAds