U bent hier: Verbouwing * Jaren '30 * Woonkamer
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Woonkamer

Eén van de eerste dingen die we deden toen we voor het eerst in ons eigen huisje stonden, was onder de vloerbedekking kijken. We wilden namelijk graag een houten vloer en vroegen ons af of de originele vloer nog goed zou zijn. Dat bleek het geval, althans, naar ons oordeel goed genoeg. We besloten alle vloerbedekking eruit te halen en de complete vloer te schuren.

Na het schuren beitsten we de vloer. We kozen voor een bijna zwarte beits. Er waren niet veel mensen die zich konden voorstellen dat dat mooi zou worden, maar het eindresultaat mocht er zijn.


De vloer lakken

Terwijl de achterkamer in de lak stond en een paar dagen niet belopen mocht worden, kon de voorkamer behangen worden. Joke's vader had de achterkamer ook al gedaan en het resultaat mocht er wezen. Achter kozen we voor brede strepen grijs. Voor werden het smallere strepen in een lichte bruintint. Door de smallere strepen voor en de brede strepen achter leek het kleine voorkamertje minder klein.


Joop hielp met behangen


Het resultaat mocht er wezen

Nadat het behangen en de vloer in de hele woonkamer klaar was moest er alleen her en der nog wat schilderwerk afgerond worden. De openslaande tuindeuren waren als laatste aan de beurt.


Dankzij het mooie weer konden de tuindeuren ook al snel in de lak. Buiten ligt het tapijt nog dat uit de woonkamer kwam.

De woonkamer werd hiermee totaal onze smaak. We waren echt trots op het resultaat. Zeker toen ook nog eens onze nieuwe meubelen kwamen werd het echt af. We hebben gekozen voor witte meubelen, die mooi afsteken tegen de donkere houten vloer.


De voorkamer met suitedeuren...


...en de twee love-seats


De achterkamer met de ruime eettafel

 

Info

De vorige eigenaren hadden de woning in 1998 compleet gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen. Daardoor hadden we een prachtige badkamer, cv installatie en een goede keuken.

GoogleAds