U bent hier: Verbouwing * Jaren '30 * Babykamer
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Babykamer

Toen Joke zwanger was van Sarah moest er uiteraard een babykamer gemaakt worden. De computerkamer werd daarvoor 'opgeofferd'. Deze kamer hadden wij compleet zo gelaten als ie was toen we in het huis kwamen wonen. De vloerbedekking en het behang waren nog even doorleefd als het was. In deze kamer zat ook een wastafel.

De kamer was zo niet-bijzonder dat we ook geen foto's hebben van hoe hij er vooraf uitzag.

We begonnen met leegruimen. Op de ruime overloop werd een hoekje gecreëerd voor de pc en dat werd eigenlijk best gezellig. De crosstrainer en het logeerbed verkochten we via Marktplaats.

Daarna het behang van de wanden. Dat ging gemakkelijk, want het was zo oud dat het er vanzelf al bijna af viel. Vervolgens begonnen we met het plafond schuren en schilderen. Joop hielp mee om de naden af te kitten. De arme man had het bloed aan zijn vingers ervan. Toen dat klusje eenmaal klaar was konden we beginnen met de wanden schilderen. We kozen voor lichtgrijs en babyblauw. Dit zijn de kleuren van me-to-you beertjes, die we als thema voor de kamer gekozen hadden. Met als gevolg dat iedereen dacht dat we een jongetje kregen .

Ook op de babykamer haalden we de originele vloer tevoorschijn. Deze schilderde ik wit.


En nee, ik heb mezelf niet opgesloten met schilderen

Om het niet overdreven moeilijk te maken besloot ik de bestaande tegeltjes boven de wastafel niet allemaal te gaan afbikken. Daarna zou ik de wand immers nooit meer makkelijk vlak kunnen krijgen. Ik plaatste hier gewoon een plaat MDF tegenaan, die ik later over zou schilderen.


De naden goed afkitten. Ook de radiatorbuizen zijn hier netjes weggewerkt met een koof.

Via Marktplaats hadden we een tafeltje gekocht waarop we een mooie waskom wilden plaatsen. Het tafeltje was donkerbruin en wilden we dus overschilderen.


Het tafeltje alvast even op zijn plek


En buiten in de grondverf zetten

Voordat het tafeltje in de grondverf kon was het nog wel even een werkje. Het tafeltje was namelijk niet gelakt, maar zat in de bijenwas. Dat moest er dus eerst allemaal af gekrabt worden.

Achter het tafeltje kozen we voor marmeren tegeltjes met een beetje een gebroken look. Voor het eerst zelf tegelen. Maar het voordeel was dat ze de oude gebroken look hadden, waardoor het niet opvalt als ze misschien iets scheef zitten ten opzichte van elkaar. Daar bovenop kwam een mooie klassieke kraan.


De vernieuwde tegelwand


En de kraan

Klik hier voor het eindresultaat...

 

Info

Beweeg de muis over deze tekst, en klik op de toolbarknop die verschijnt om de inhoud te bewerken.