Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

 


Verslag van onze vakantie in Frankrijk van 18 t/m 27 juli 2013 in Saint-Plaisir en het complex Le Galoubet in Solliès-Toucas.

Zondag 21 juli

De meiden zijn gewoon om 7:15u wakker en vrolijk. Als we aangekleed zijn gaan we maar eens op jacht naar het bakkertje in het dorpje. Onderweg daar naartoe zie ik een bordje "Spar, 7j/7". Gelukkig, de Spar is hier 7 dagen per week open. We waren even bang dat we, omdat het zondag is, geen boodschappen konden doen. We lopen door naar het bakkertje. Hij zit op een klein pleintje met een fonteintje. In dat fonteintje zwemt een golden retriever :-). We bestellen 'trois pain au chocolat' en een stokbroodje en een broodbol. Tegenover de bakker zit een groentewinkeltje waar we wat fruit kopen. Bij het winkeltje slaan we onze eerste behoeften in, vooral drinken en ijs.


Een nieuwe uitdrukking? De hond in de fontein vinden.

Na een welverdiend ontbijt gaan we het zwembad maar eens inspecteren. Sarah vindt het geweldig en springt er heerlijk in. Het is wel koud, maar daar heeft Sarah blijkbaar geen last van. We zijn Lotte's zwembandjes vergeten dus neem ik haar even mee het water in. Maar zij vindt het wel te koud en wil niet zo diep. Al snel nestelt ze zich naast Joke waar ze weer haar ganzenbord-spelletje speelt. Hier heeft ze zich op Corfu ook zo lekker mee vermaakt. We gooien nog wat over met de Winnie de poeh-bal, waarbij Sarah hem bewust niet goed vangt, zodat ze lekker het water in kan springen. Ze vindt het geweldig en wil graag laten zien hoe goed ze nog steeds kan duiken.


Het zwembad van ons complex

Dan gaan we terug om lekker een ijsje te eten en ons klaar te maken voor een tochtje naar de zee. Met thuis uitgeprinte strand-tips op zak en de Michelin-kaart op schoot gaan we op jacht. Het blijkt nog niet zo makkelijk. We belanden op een klein wit weggetje wat ontzettend krap is, maar wel vlakbij de zee komt, maar waar geen strand blijkt te zijn. Later vinden we toch een zeer geschikt strandje met een parkeerplaats niet al te ver weg. De meiden spelen heerlijk in het water en verzamelen steentjes. Later speel ik nog even met Sarah in de zee. Dan vertrekken we weer. Hopelijk net op tijd om genoeg zon gepakt te hebben en toch niet verbrand te zijn...


Plage du Pradon, waar we van onze eerste stranddag genoten

lees verder...

Reageer

 

Het weer die dag

Stralend weer met ongeveer 30 graden.

GoogleAds