Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

 


Verslag van onze vakantie in Frankrijk van 18 t/m 27 juli 2013 in Saint-Plaisir en het complex Le Galoubet in Solliès-Toucas.

Vrijdag 19 juli

's Morgens staan we rond half negen op. De meiden hebben heerlijk uitgeslapen tot net na achten. Ze zijn 's nachts één keertje wakker geweest omdat ze dorst hadden. Maar na een glaasje water waren ze ook zo weer vertrokken. We gaan beneden lekker ontbijten en bespreek met Puck onze wensen voor de picknick. We hadden namelijk vooraf via mail al contact gehad dat ons dat wel leuk leek. In de omgeving waren volgens Puck genoeg meertjes om even in te zwemmen en daar konden we dan ook leuk picknicken met de lunch. Puck maakt voor ons een heerlijke picknickmand met salades, brood, fruit, yoghurt en sap.


Ons verblijf in Saint-Plaisir, halverwege de reis naar Zuid-Frankrijk

Rond elf uur vertrekken we eerst nog even naar een grote supermarkt, op zoek naar een koptelefoon voor Lotte. Eén van de draadjes van haar koptelefoon is een beetje stuk gegaan, dus om te voorkomen dat ze zaterdag onderweg geen liedjes kan luisteren en filmpjes kan horen gaan we op zoek naar een nieuwe. Zoals wij op vakantie altijd goed kunnen beginnen we nu weer te dwalen. Puck had ons verteld dat we in Bourbon een grote Carrefour konden vinden. We zien het bord ervan ook wel een paar keer, maar moeten toch flink zoeken. Uiteindelijk vinden we hem wel. We vinden er ook een leuke Hello Kitty headset en nemen wat nootjes mee voor de avond.

Dan rijden we richting het meertje. We hadden meerdere opties, maar omdat het weer niet heel erg zonnig is kiezen we voor een meertje dat bij een bos ligt. Hier hoeven we niet lang naar te zoeken. We rijden in één keer goed dankzij Joke als navigator en de Michelin-kaart. Het is een prachtig stukje natuur, waar we via een klein houten bruggetje bij een strandje uitkomen. Onder een kleine boom is een mooi schaduwplekje waar we het kleedje neerleggen en de picknickmand open maken. Echt een super moment! Heerlijk met ons gezinnetje een beetje smikkelen. Als de meiden genoeg gegeten hebben gaan ze eerst even lekker pootje baden en doen dan lekker bikini en badpak aan. Bij de Carrefour hadden we een mini setje emmer en schep gehaald en daarmee vermaken ze zich prima. Er is helemaal niemand bij het meertje, alleen wij. Pas na een uurtje komt er een meneer die bij het surveillance huisje gaat zitten. Van 14 tot 19 uur is hier toezicht in de vorm van een soort strandwacht. Hij hijst de groene vlag ten teken van veilig zwemwater in top en schrijft de actuele temperaturen op. 24 graden buitentemperatuur en 25 graden temperatuur van het water. Er stond nog 30 graden op toen we aankwamen, dus het was duidelijk flink warmer geweest de afgelopen dagen. Vandaag en gisteren is het wat bewolkter met kans op onweer. Maar naarmate de dag vordert breekt de zon steeds meer door.


Een idyllisch plekje om te picknicken

Inmiddels zijn er ook wat meer mensen naar het meertje toegekomen. Bijna allemaal Nederlanders. Na een paar uur heerlijk genoten te hebben van natuur en kids gaan besluiten we weer terug te gaan. We kiezen er voor om bij de Carrefour sla en fruit te halen en dat lekker in Saint-Plaisir op te eten. Onderweg er naartoe zijn de meiden al in een diepe slaap gevallen. Bij deze Carrefour zit ook een tankstation, dus we besluiten eerst te tanken zodat de meiden nog even lekker verder kunnen slapen. Ik weet inmiddels dat diesel in het Frans gasole is, maar dat staat alleen op de pomp zelf en niet op de tankslang. Er staat wel euro 95 enzo en er is één gele tankslang waarop niets staat, maar om de gok nou te gaan wagen? Toch maar even vragen aan de meneer die aan de andere kant staat te tanken. Mijn god, hoe vraag ik dat in het Frans? "Gasole, c'est la... euh... the yellow one?", vraag ik gebrekkig. "De gele is diesel ja", zegt de man in vloeiend Nederlands aan de andere kant. Ahum, goed, dat was dus (weer) gewoon een Nederlander . Na het tanken slapen de meiden nog steeds. Ik ga dus maar even alleen de winkel in en Joke blijft bij de meiden in de auto. Als ik terug kom met de boodschappen slapen ze nog steeds. Terug in Saint-Plaisir maken we de meisjes wakker.

Binnen maakt Joke de salades klaar en speel ik met de meiden een zelfbedacht spelletje met een speelbord en speciale pionnetjes. Ik heb geen idee wat de echte regels van het spel zouden zijn, maar we maken er iets moois van en Lotte wint. Daarna eten we lekker buiten en brengen we de meiden naar bed. Dan besluiten we zelf ook lekker op de kamer te blijven. Joke leest wat en ik schrijf verder aan dit reisverslag.

lees verder...

Reageer

 

Het weer die dag

De dag begon zwaar bewolkt, maar eindigde zonnig. Het is de hele dag droog gebleven.

GoogleAds