Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

 


Verslag van onze vakantie in Frankrijk van 18 t/m 27 juli 2013 in Saint-Plaisir en het complex Le Galoubet in Solliès-Toucas.

Dinsdag 23 juli

Vandaag een relaxed dagje in het zwembad. De meiden mogen kiezen of ze mee willen brood halen of liever thuis blijven. Ze blijven liever thuis en dus ga ik alleen even naar de bakker. Ik wandel relaxed in mijn korte broek met de boodschappentas de heuvel af het kleine dorpje Solliès-Toucas in. Het is een klein dorpje waar een watertje, Le Gapeau, doorheen stroomt. In dat watertje zit vlakbij het dorpje zelfs een waterval. Ik koop bij de bakker weer chocoladebroodjes en een bruin en wit brood. Daarna nog wat fruit bij de groentewinkel tegenover en haal nog eitjes bij de Spar. Als ik terugkom is Lotte al gedoucht en staat Sarah er nog onder. Tijdens het ontbijt vertellen de meiden heerlijk enthousiast over de dag die komen gaat. "We gaan eerst zwemmen in het zwembad en misschien later ook nog even naar het strand", zegt Lotte. Maar eerst goed insmeren. Het is nog altijd een volle 30 graden en de zon brandt flink. Op de veranda van ons chalet is het echter goed toeven. Er is deze morgen ook een licht briesje, die het lekker maakt, zo in de schaduw.

Daarna lekker naar het zwembad. Joke gaat alvast met de kids vooruit, terwijl ik nog even de foto's bij het reisverslag van gisteren zoek en hem dan online plaats. Als ik ook naar het zwembad kom neem ik ijsjes mee. Die smikkelen we lekker op en dan ga ik ook het water in. Het water is in eerste instantie wel koud, maar uiteindelijk ben je zo door. We spelen met de Winnie de Poeh-bal en de opblaaskrokodil en later met de duikstokjes. Sarah kan ze al heel goed op duiken. En ook Lotte doet op haar manier een poging. Zo schattig. Het duikstokje mag dan niet te vol met water, zodat hij nog net blijft drijven. Vervolgens neemt ze een hap lucht en gaat met haar gezicht onder water het stokje grijpen. "Ik kan ook duiken, he papa?".


Just another day at the pool

Pas tegen half vier komen we weer terug bij het chalet en eten een broodje. Ik speel een spelletje memory met de meiden en Lotte wint. Zo mooi om dat verschil te zien, Lotte die goed oplet als anderen kaartjes omdraaien en Sarah die dan aan het dromen is. Maar ze kan wel steeds beter tegen haar verlies. Ze accepteert het gewoon dat haar zusje wint. En dan komt schatje Lotte om de hoek die een eerstvolgend setje niet pakt, omdat ze anders te snel gaat winnen. Wat een heerlijke droppies zijn het toch. Je ziet ze gewoon helemaal genieten van zo'n vakantie met allebei een heerlijke open blik in hun ogen.

We besluiten nog even een grote supermarkt op te zoeken. Niet omdat we nou zoveel nodig hebben, maar gewoon omdat die winkels altijd even leuk zijn om in te struinen. Dankzij de navigatie is redelijk makkelijk een winkelcentrum in de buurt te vinden. De wegen ernaartoe zijn echter wat minder makkelijk. Van die rotondes met meteen daarna allerlei splitsingen en waar je dus in een split-second de juiste keuze moet maken. En die rotondes hebben anderhalve baan en de Fransen scheuren er lekker tussendoor. Niet echt mijn favoriete bezigheid. Na een paar keer heen en weer rijden vinden we uiteindelijk het winkelcentrum met de Carrefour. Het is een mega winkelcentrum met een enorme parkeerplaats. In de Carrefour is echt van alles te koop. Van gebraden kip tot flatscreen tv's. Het blijft iedere keer weer bijzonder. Terwijl wij een zakje nootjes voor vanavond uitzoeken komt er een man voorbij met in zijn winkelwagentje een pak melk, wat broodjes en een flatscreen tv :-D. We zien leuke rugzakjes en de meiden mogen er allebei eentje uitzoeken voor het nieuwe schooljaar. Sarah een Minnie Mouse-rugzak en Lotte eentje van Cars.

Daarna is het al zeven uur en kiezen we er voor om daar ook maar wat te eten. Op de hoek van het winkelcentrum zit een Brasserie met allerlei menu's op de kaart. Maar als we willen gaan zitten zegt de man dat we niet meer kunnen eten, omdat zij om acht uur sluiten. We gaan dus maar terug naar de auto en zoeken op het scherm van de navigatie wat andere restaurants. Uiteindelijk vinden we een leuk restaurant, genaamd La Casa, waar zowel pizza als grill-menu's te krijgen zijn. Ik neem Kebap, Joke een Poulet Indian en de meiden kiezen een Pizza Calzone, die ze samen mogen delen. Zodra het eten op tafel komt zegt Sarah: "Oh dat is niet eerlijk, jij mag wel patatjes!". Ik had gezegd dat zij iets van de kaart mochten kiezen (de kaart had plaatjes), maar dat het geen patatjes mochten zijn. Ze eten niet echt gretig van hun pizza, maar als er na drie verplichte happen een bonus van één patatje te verdienen is na elke hap pizza eet Sarah hem bijna helemaal op. We sluiten af met een lekker ijsje en gaan dan weer terug naar het chalet. Uiteindelijk is het dan toch weer laat geworden, maar het was wel weer een heerlijke dag!


Ons chalet gezien vanaf de parkeerplaats

Als we aankomen bij het park is er entertainment bezig. Een man is op zijn beste Frans van alles door een microfoon aan het bleren en laat mensen uit het publiek liedjes zingen. De meiden staan op de veranda van het chalet te kijken. Af en toe komen er vals klinkende Nederlandse klassiekers voorbij als "Nederland, oh Nederland" of "Tulpen uit Amsterdam". Ondanks dat de meiden er op deze liedjes na niets van verstaan willen ze toch blijven kijken. Dus mogen ze tanden poetsen op de veranda en smeert Joke ze daar in met after sun. Tegen tien uur liggen ze pas in bed. Ik schrijf nog een stukje over de afgelopen dag en dan gaan we een filmpje kijken. Het feestje buiten gaat maar door. Harde muziek met oude hits als Cotton Eye Joe en I like to move it. Terwijl onze film pas na één uur afgelopen is, is het feestje dat nog niet. Gelukkig is er na één uur iets zachtere muziek, totdat er iemand met de volumeknop speelt. De meiden zijn inmiddels zo moe dat ze er niets van horen en gewoon doorheen slapen. Midden in de nacht hoor ik Sarah nog wel een keer in een boze droom. Ik hoor d'r heel hard schreeuwen: "Nee dat is niet eerlijk, nee!". Zou ze dromen over het niet krijgen van patatjes?

lees verder...

Reageer

 

Het weer die dag

Stralend weer met ongeveer 30 graden.

GoogleAds