U bent hier: Vakanties * Cuba 2006 * Deel 5
Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 


Wij verbleven van 19 t/m 26 september 2006 voor onze huwelijksreis in All Inclusive-resort Club Amigo Atlantico in Guardalavaca, Cuba.

Deel 5

De chauffeur van de jeep stelt zich netjes voor: Martin, dat hij uiteraard met Spaanse klank uitspreekt als Martien. We scheuren de eerste jeep achterna naar een klein terreintje waar wat gebouwtjes staan en eruit ziet als een boeren erfje. Op dat erf loopt een struisvogel. Geen wild beest volgens mij, maar gewoon eentje die men daar houdt. Het beest loopt eerst bij de eerste jeep en komt dan naar de onze. Wat mij betreft mag ie uit de buurt blijven, want een pik met zijn snavel lijkt me vrij pijnlijk. Ik film en Joke maakt foto's. Hij blijft redelijk bij ons tweetjes vandaan gelukkig. Naast ons is een voliere met twee papegaaien erin. De bekende blauw met gele. Ook gewoon twee beesten die daar gehouden worden.

Dan rijden we een stukje verder en meer wilde natuur in. Het lijkt wel één groot reservaat, maar het ziet er al wat ongerepter uit. Er lopen verschillende paden waar de jeeps overheen kunnen. De eerste jeep staat ergens bij iets wat eruit ziet als een monument stil. Wij rijden er voorbij. Wel leuk, want zo zit je niet de hele tijd met twee jeeps overal. De jeeps lijken echt onafhankelijk van elkaar hun route door het gebied te kiezen.

We rijden door een bos dat vlak aan de zee grenst. De paden zijn soms slecht begaanbaar. Aan de takken waar we onderdoor rijden hangen nog druppels van een regenbui die hier blijkbaar niet zo lang geleden gevallen is. Dan zien we antilopes, althans zo noemt Martin ze. Ze sprinten weg als hij dichterbij probeert te komen.

Even verderop zien we weer roofvogels boven het bos vliegen. Als we dichterbij komen zit er eentje op een tak in een boom. Een prachtig beest met een witte kop en een zwart lijf.


 Als Joke de vogel op de foto wil zetten vliegt hij net weg
 

Als we meer door de natte bossen rijden komen we in aanraking met de eerste muggen van Cuba. In Nederland hadden we bij de GGD de waarschuwing gekregen voor de tijgermug. Een speciale mug die op Cuba voorkomt en besmet kan zijn met een virus dat in sommige gevallen voor de mens dodelijk kan zijn. De mug dankte zijn naam aan de strepen op zijn rug, in de vorm van tijgerstrepen. We hadden ons goed ingesmeerd met Deet om de muggen op afstand te houden, maar in de jeep waren er opeens volop muggen. Weliswaar donker zwarte, dus geen overduidelijke tijgermug. De beesten zwermen om ons heen en we slaan ze weg. Ook de mensen voor ons hebben er last van. Elke kriebel is er één teveel op zo'n moment. Even later voel ik een prikje op mijn hand en ja hoor, gestoken. Dat was een kleine dikke zwarte mug.

We rijden door en zien nog buffels en wilde(?) paarden. En weer antilopes. Het is af en toe een wilde tocht en je moet je goed vasthouden zo achterop de jeep.


Een stel buffels verkoelt zich in een modderpoeltje.

Uiteindelijk stoppen we bij iets wat een restaurantje lijkt. Deze ligt aan de zee op een hoge rots. We krijgen hier 2 uurtjes voor onszelf en worden daarna naar een andere lokatie gebracht waar we kunnen lunchen. De lunch was normaal hier, maar omdat ze aan het verbouwen waren ofzo kon dat nu niet. We stappen de jeep uit en zoeken meteen zon op, want in de schaduw zitten die zwarte muggen weer volop. We zien ook de anderen flink van zich af slaan. Blijkbaar werkt de Deet wel, want we zien dat anderen echt al rode plekken hebben en wij hebben vooralsnog alleen die ene prik in mijn hand.

Lees verder...

 

Kaart Cuba

Ligging

GoogleAds

De tijgermug

De tijgermug of Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) is een tweevleugelig insect uit de familie steekmuggen (Culicidae). De soort komt oorspronkelijk uit Azië maar is met de import van allerlei goederen tegenwoordig naar andere werelddelen verspreid.

Bron: Wikipedia