U bent hier: Vakanties * Cuba 2006 * Deel 3
Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 


Wij verbleven van 19 t/m 26 september 2006 voor onze huwelijksreis in All Inclusive-resort Club Amigo Atlantico in Guardalavaca, Cuba.

Deel 3

In de hal loopt een man met een soort jachthond die alle koffers af loopt te snuffelen. Bij Joke's tas en bodywarmer blijft ie extra lang snuffelen. Haar hele bodywarmer komt helemaal onder de kwijl. Hij vindt niks, gelukkig. Uiteindelijk komen onze koffers voorbij. We plukken ze van de band en wisselen bij de bank 50 euro voor 56 peso's of CUC (Cuban convertable).

Buiten wacht een man van Hotelplan die ons naar bus 1411 verwijst. Een donkergroene touringcar. Onze koffers gaan onderin de bus en wij nemen op één van de voorste stoelen plaats. Een vrouw stapt in en vertelt ons de naam van de chauffeur ('he's a good driver'). Een ander Nederlands stel zit naast ons en vertelt dat zij geen champagne kregen in het vliegtuig, terwijl zij ook net getrouwd waren. Zij gaan naar een ander hotel. Onderweg dommelen we in. Nederlandse tijd is het inmiddels half drie 's nachts, dus zo gek is dat niet. Wij hebben het laatste hotel in de rij. Alle hotels zijn grote complexen. Guardalavaca is eigenlijk één groot resort-complex. We lopen eerst naar onze kamer, een ruime kamer met twee twijfelaars, geen balkon maar wel een bad. We lopen even rond om te kijken of we iets kunnen eten, maar zijn te moe en gaan naar ons bed. Het is dan 22.00 uur plaatselijke tijd.


Het complex Club Amigo Atlantico

De volgende dag zijn we al vroeg wakker. Om twaalf uur zal Jorge, onze vertegenwoordiger ter plaatse, in de lobby op ons wachten. Maar het is half acht. 

We gaan op ons dooie akkertje de ontbijtzaal opzoeken. Er is veel keuze, brood yoghurt, fruit en diverse soorten vlees. Ook koekjes :-).

We eten ons buikje rond en maken een wandelingetje langs het strand. Het is een echt 'honeymoonwaardig' strand. Wit zand, blauwe zee en palmbomen. Heel mooi. En warm! Het is half tien 's morgens en het voelt al als dik 30 graden! Als we een tijdje aan het strand hebben gelegen is het tijd om naar de lobby te gaan. Daar zit achter een tafeltje Jorge. Hij wacht nog even of er meer mensen komen, maar als dat niet zo blijkt te zijn begint hij zijn verhaal.

Hij vertelt ons over het verschil in Peso's, de CUC (het toeristengeld) en de Peso's die de gewone burgers gebruiken. En over de winkeltjes en markten in de buurt. Ook kunnen we diverse excursies bij hem boeken. We boeken een helicoptervlucht die ons naar een eilandje brengt, waar we een jeepsafari maken en op een afgelegen strandje kunnen zonnen.

Na onze ontmoeting met Jorge gaan we even het toeristenmarktje bekijken. Ze verkopen er allerlei dingen: houtsnijwerk, hoedjes, gehaakt spul en sierraden. Allemaal wel erg toeristisch spul. De rest van de dag en de volgende dag vermaken we ons op het resort. Er is een mooi zwembad (er zijn er meer, maar wij gebruiken er maar één), en er is een mooi strand, waar je lekker in de schaduw van de bomen op het strand kunt liggen.


Joke op één van de bomen op het strand.

 

Lees verder...

 

 

Kaart Cuba

Ligging

Convertible Peso

 

De convertibele peso (Spaans: Peso convertible, afkorting CUC) is een van de twee officiële munteenheden van Cuba. De munteenheid is speciaal ingevoerd voor de toeristen. De andere munt wordt de Cubaanse peso genoemd. De waarde van de CUC is gekoppeld aan die van deAmerikaanse dollar, en 1 CUC is ongeveer $1.08. Dit betaalmiddel wordt officieel alleen binnen Cuba erkend. De CUC kent munten van 1, 5, 10, 25 en 50 centavo, en bankbiljetten van 1, 3, 5, 10, 20, 50 en 100 convertibele peso.

In de praktijk kan alleen de CUC gebruikt worden om bepaalde luxegoederen aan te schaffen, wat in sommige opzichten leidt tot een tweedeling binnen de Cubaanse maatschappij, tussen hen die aan convertibele pesos kunnen komen, en hen die dat niet kunnen.

Bron: Wikipedia