U bent hier: Vakanties * Cuba 2006 * Deel 10
Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 


Wij verbleven van 19 t/m 26 september 2006 voor onze huwelijksreis in All Inclusive-resort Club Amigo Atlantico in Guardalavaca, Cuba.

Deel 10

We genieten nog even optimaal van het resort en de omgeving door langs het strand een wandelingetje te maken en wat foto's. Dan informeren we even bij de catamarans of je daar zo bij mee kan of dat je moet reserveren. Jorge had ons verteld dat alle vervoermiddelen zonder motor gratis zijn voor hotelgasten. De fietsen en waterfietsen dus, maar ook de catamaran. Het blijkt dat je moet reserveren. Dat doen we dan ook, maar dat kan alleen nog voor de volgende dag. En dat zou onze laatste dag zijn. We reserveren hem voor 11.30 uur.


Voor hotelgasten is het gebruik van vaartuigen zonder motor gratis. Wij reserveren een tochtje met de catamaran

Dezelfde avond pakken we onze koffers in. Die blijken een stuk voller te worden dan de heenreis, omdat we nu ook souvenirs bij ons hebben.

De volgende ochtend is het dan zover. Inpakken en bijna wegwezen. We informeren bij de receptie of we, als we eerder dan 12 uur uitchecken, nog wel gebruik kunnen maken van de facaliteiten. Ze snapt niet waarom we eerder willen uitchecken. We leggen haar uit dat we om 11.30u een tocht met de catamaran gaan maken en dat we bang zijn dat we niet op tijd terug zijn. "Check-out is only at 12", zegt ze nors. Nou lekker handig. "So everybody will be here at 12 and it will be very busy here?", vragen wij met verbazing in onze stem. Uiteindelijk mogen we dan wel iets eerder uitchecken en blijkt dat we onze koffers in een speciale kamer kunnen laten staan.

Om half twaalf melden we ons bij de catamaran. We krijgen zwemvesten om en stappen op. De catamaran vaart een heel eind de kust uit.. De eerste honderden meters is de zee maar 2 meter diep en kun je veel koraal zien. Ook zie ik nog zo'n typische tropische vis met felle gele kleuren. We zijn niet gaan snorkelen, maar dat schijnt hier goed te kunnen en dan schijn je veel van zulke vissen te zien.

De jongen die de catamaran bestuurt vertelt trots dat ie blij is met zijn werk. Beter dan de hele dag op kantoor zitten, zegt ie. Na een klein half uurtje zijn we weer terug op het vaste land. We zwemmen nog één keer in het zwembad en gaan dan liggen drogen in de zon. We kleden ons om in de speciale kamer waar onze koffers staan en gaan dan naar de lobby.

Even later komt Jorge eraan en kunnen we de bus in stappen. De bus gaat via 5 andere hotels naar het vliegveld. Tijdens de reis komen we het Nederlandse stel weer tegen die we op de heenreis ook ontmoet hadden. We delen ervaringen en ze laten foto's zien van het zwemmen met dolfijnen. Wij hadden heel erg in dubio gezeten of we dat zelf ook wilden doen, maar hebben het uiteindelijk niet gedaan. We namen ons voor om ooit eens naar Thailand te gaan en daar dan te gaan zwemmen met dolfijnen.

Op de luchthaven gaan de koffers gewogen worden. We maken ons zorgen, omdat we op de heenreis al bij moesten betalen en nu onze koffers nog voller gepropt hebben. En ja hoor, op de weegschaal blijkt dat de koffers samen 46,7 kilo zijn. Als dat net zo duur wordt als in Nederland dan zitten we dus op 90 euro! De man achter de balie ziet ons zorgelijk kijken en fluistert ons toe: "Give me a tip, I'll help you". We hebben geen peso's meer, maar aan deze corruptie doen we graag mee. We halen ergens nog 10 euro vandaan en drukken hem die toe.


Op de terugweg zien we de ondergaande zon vanuit het vliegtuig

We vliegen uiteindelijk in 8,5 uur naar Nederland. We vertrekken 18.30u plaatselijke tijd en komen rond 9.30 uur Nederlandse tijd aan. We slapen vrijwel niet in het vliegtuig, maar kijken naar het prachtige schouwspel buiten. De ondergaande zon biedt de mooiste plaatjes. Even later als het donker is zien we verderop onweer. Ook een heel mooi gezicht zo van bovenaf.

In Nederland staan Joop & Riny ons op te wachten. Ze brengen ons met de trein mee naar Deventer. En dat is maar goed ook, want anders waren we vast in de trein in slaap gevallen. We houden ons sterk tot 20 uur 's avonds en gaan dan toch echt naar bed. Die jetlag valt echt tegen. De volgende morgen worden we om 12 uur pas weer wakker.

Het was een mooie vakantie, waarin we echt schipperden tussen uitrusten en Cuba leren kennen. Een volgende vakantie zo ver weg zouden we toch liever twee weken gaan, waarin je een week hebt om lekker te genieten van zon en strand en een week om echt de omgeving te leren kennen.

 

Kaart Cuba

Ligging

GoogleAds