Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 

 


Van 30 juli t/m 13 augustus 2012 verbleven wij in appartementencomplex Bostonia Village in Acharavi, Corfu, Griekenland.

Zondag 5 augustus

We hebben met de meiden afgesproken dat we vandaag bij een restaurantje in Roda gaan eten. Dat restaurantje zagen we vanuit de bus toen deze via Roda naar ons appartement toe reed. Het was een restaurant met ‘Free Playground’, oftewel een gratis speelhoek voor de kinderen. Het leek me wel leuk voor hen en dat wij er lekker rustig konden eten. Maar voordat het zover was vermaakten we ons eerst heerlijk aan het zwembad. Helaas voor Sarah was haar vriendinnetje Sophia er vandaag niet. Maar ook met papa en mama vermaakt ze zich wel. De waterspuit biedt ook groot vermaak. Ook Lotte weet het ding prima te bedienen en het is oppassen dat ze niet de mensen die aan de kant van het zwembad liggen natspuit.


Ik samen met Lotte in het zwembad

Dan stappen we aan het begin van de avond op de fiets op weg naar Roda. Roda ligt van ons uit gezien net achter Acharavi. We fietsen het dorpje door en vervolgen de weg. Het is nog best een eindje, maar net als we een beetje genoeg beginnen te krijgen van de fietstocht arriveren we in Roda. Op de hoek van het eerste kruispunt zit meteen het restaurant met de speelhoek voor de kinderen. Als we aankomen lijkt het of ze het grote springkussen dat in de hoek staat net aan het opblazen zijn, maar hij blijkt gewoon deels lek, waardoor één deel een beetje half omlaag hangt en maar niet van de grond wil komen. De rest werkt nog prima en de meiden vermaken zich ermee. Er is ook een ballenbak, maar de ballen die er in horen liggen her en der verspreid. We vragen de meiden of ze die willen pakken en weer in de bak willen gooien. Vol overgave doen ze dat, maar als er nergens meer een bal te vinden is is in de ballenbak nog steeds heel veel bodem te zien. Niet dat de meiden er om malen, want die gaan lekker spelen. Dat het ondertussen bijna 35 graden is lijkt ze niet uit te maken. Met bezwete haartjes gaan ze samen springen op de trampoline, die naast het springkussen staat.


Sarah laat zien dat ze kaas in haar omelet heeft zitten

Als avondeten bestelt Joke een hamburger, ik een mix grill en voor de meiden bestellen we een omelet. Vreemd genoeg spreekt de bediening geen Engels. En dat terwijl ook Roda toch echt wel een toeristisch plaatsje is. Het garlic bread dat we vooraf hadden willen hebben komt tegelijk met de maaltijd. Mijn mix grill is een enorm bord dat voor de helft gevuld is met patatjes en de andere helft met kipfilet, spek, een hamburger en twee worstjes. De patat en het vlees wordt gescheiden door een enorme rij met plakken tomaat. Het vlees ziet er niet heel erg vers uit. En zo smaakt het ook niet. De kipfilet waag ik me na één hapje verder maar niet aan, aangezien ie droog is en ik in deze hitte kip sowieso niet zo vertrouw. Ik vul mijn maag grotendeels met de patatjes en wat mayonaise. Al eet ik wel van elk stuk vlees een beetje, maar ergens vertrouw ik het niet helemaal. Als ik de volgende ochtend met pijn in mijn buik wakker wordt en meteen naar het toilet mag rennen blijkt mijn voorgevoel te kloppen. De maaltijd wordt vakkundig door mijn darmen binnen enkele uren weer weggewerkt.

lees verder...

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

LiggingGoogleAds