Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 

 


Van 30 juli t/m 13 augustus 2012 verbleven wij in appartementencomplex Bostonia Village in Acharavi, Corfu, Griekenland.

Zaterdag 4 augustus

Vandaag kunnen we de fietsen ophalen. We proberen wat sneller te zijn met het ontbijt zodat we op tijd bij het complex zijn om de fietsen op te halen. Als we aankomen staan ze nog niet klaar, maar er wordt meteen een mannetje aan het werk gezet. Naast Marie-Lou, Charly en Christina werken er twee oudere mannetjes op het complex die allerhande klusjes uitvoeren. Eén van hen heeft ons ook met de koffers naar het appartement gebracht. Een lang ouder mannetje met een rode Mario-bros-tuinbroek maakt de fietsen klaar. Hij zet er twee stoeltjes op en dan kunnen we gaan. Charly geeft ons nog een slot en een kaartje met telefoonnummer. ‘If you need anything, just call’, zegt ie. We gaan eerst terug naar het appartement en dan fietsen we naar Acharavi. Het is een kleine tien minuten fietsen en dan zijn we er. Het is een typisch toeristisch dorpje met winkels en restaurants langs een drukke weg. We fietsen helemaal door naar het eind en dan weer terug. Daar zetten we de fietsen bij de bank neer.


De gehuurde fietsen met fietszitje

Als Joke de fietsen op slot wil zetten krijgt ze de sleutel er niet uit. Mij lukt het ook niet. De sleutel zit vast en gaat met geen mogelijkheid uit het slot. Ik heb geen zin om te bellen en word er flink chagrijnig van. Ik kan m’n chagrijn kwijt door terug te fietsen naar het complex. Ik overhandig het slot aan Charly die meteen één van de twee mannetjes roept om een nieuw slot te gaan halen. Hij zal het ons brengen. Ik vertel hem dat we bij de Alpha bank staan. Als ik weer terug ben duurt het niet lang of het mannetje arriveert met een nieuw slot. Dan kunnen we eindelijk het dorpje in.

We lopen er doorheen en bekijken eerst wat souvenierwinkeltjes Dan besluiten we nabij het strand  iets te gaan drinken. We volgen de bordjes die naar het strand wijzen, maar het blijkt toch nog een behoorlijk eindje lopen. Eenmaal gearriveerd nemen we plaats en gaan Sarah en Lotte even op het kiezelstrand spelen. De kiezels zijn hier nog groter dan bij ons complex. Maar dichter aan zee is er wel zand en dat is er bij ons dan weer niet.


Sarah en Lotte op het kiezelstrand van Acharavi

We drinken wat en gaan dan na weer terug naar de hoofdweg. Maar in deze hitte is een wandeltocht vanaf het strand terug naar de hoofdweg alweer voldoende om weer toe te zijn aan een break. Zeker omdat Lotte de weg terug bij Joke op de rug mocht zitten. Gelukkig komen we aan bij een bakkertje, waar we eigenlijk van plan waren een broodje te eten, maar we hebben allemaal veel meer zin in een ijsje. We bestellen voor iedereen een bakje met 3 bolletjes. De bolletjes zijn alleen mega groot!


We smikkelen heerlijk van onze ijsjes

Als we de ijsjes op hebben gaan we verder winkeltjes bekijken. Joke wil nog wel graag een bikini scoren en al snel zien we een winkeltje waar allerhande mode verkocht wordt. In een groot rek zoekt Joke tussen de bikini’s. Ik sta zwetend te wachten. Het zweet gutst werkelijk aan alle kanten van mijn lijf. Het is buiten iets van 34 graden en ook in deze winkel lijkt het niet veel koeler. Zolang je loopt gaat het nog, maar zodra je stil gaat staan begin je het echt te voelen. Joke heeft twee bikini’s uitgezocht en gaat ze passen in een pashokje achter in de winkel. Eén van de twee begeeft het al tijdens het passen. Dat gaat hem dus niet worden! De andere blijkt qua topje oke, maar het broekje niet. We willen alles teruggeven en verder gaan, maar de meneer laat ons niet zomaar gaan. Hij gaat op zoek naar een andere maat broekje en geeft die. Hier mag je blijkbaar wel mix and matchen met onder en bovenstukjes. Maar het broekje dat hij geeft lijkt eerder een maat kleiner dan groter. Maar ook daarvoor is hij niet van z’n stuk te brengen. Hij gaat weer op zoek en zo herhaalt dat ritueel zich nog twee keer. Dan heeft Joke een broekje dat mooi zit en besluiten we te gaan afrekenen.

Sarah wil ook heel graag een nieuw badpak, maar die vinden we helaas niet. De meiden hebben sowieso nogal wat wensen. In elk winkeltje vinden ze wel iets wat ze wel graag willen hebben. Lotte heeft haar zinnen gezet op een Cars-auto, maar eigenlijk willen we liever dat ze iets uitzoekt dat je niet zomaar in Nederland kunt kopen. Sarah wil graag een soort gele kip, die als je er in knijpt een brakende kreet uitslaat. Uiteindelijk kopen we een soort waterkanonnetje/waterspuit voor ze, zodat ze daarmee lekker in het zwembad kunnen spelen, maar het Cars-autootje en de schreeuwende kip gaan niet uit Sarah’s en Lottes hoofd.

Voordat we terug gaan kopen we bij de supermarkt nog wat boodschappen en sluiten we de dag af met een zelf bereide maaltijd in het appartementje. 

lees verder...

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

LiggingGoogleAds