Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 

 


Van 30 juli t/m 13 augustus 2012 verbleven wij in appartementencomplex Bostonia Village in Acharavi, Corfu, Griekenland.

Maandag 6 augustus

We hebben met de meiden afgesproken dat we vandaag naar Acharavi gaan fietsen om daar een waterfiets te huren. We proberen dus een beetje op te schieten met opstaan, maar op de één of andere manier lukt het hier niet om voor half elf de deur uit te gaan. We fietsen naar Acharavi en nemen daar meteen de eerste weg naar het strand. Dat blijkt ook meteen de goede, want direct naast de plek waar we de fietsen neerzetten kunnen we een waterfiets huren. We nemen er eentje met een parasol erop. Wel zo verstandig als je om 12u ’s middags op zee gaat waterfietsen en de zon lekker hoog aan de hemel staat te branden. Voor 10 euro huren we voor een uur een waterfiets. We nemen al onze spullen mee aan boord. De tassen maak ik met de schouderband van de cameratas vast aan de parasol, zodat bij een onverwachte golfbeweging de tassen niet opeens over boord zullen slaan. Dan gaan we van wal. Het is even puzzelen om de besturing van het ding door te krijgen. Langzaam dobberen we verder van de kust af. Sarah wilde graag visjes zien, maar hoe helder het water ook is, er zijn geen visjes te bekennen. Zo mooi om te zien dat je gewoon drie, vier meter diepe zee onder je hebt, maar nog steeds heel goed de bodem kan zien.


Joke en Lotte op de waterfiets met parasol

Even later komt de speedboot met banaan voorbij en krijgen we wat golven, daarvoor was de zee extreem rustig. Achariva ligt een beetje aan een baai, waardoor de zee blijkbaar rustiger is dan de zee vlak bij Bostonia Village. De enige golven die er zijn komen van speedboten die rondjes varen met bananen, waterskiërs en ander vertier. Na ongeveer een half uurtje gaan we langzaam terug en pakken we nog wat golven van de speedboot mee. Sarah vindt het prachtig en wil dat nog wel een keer. ‘Daar is de golf papa! Ga er snel heen fietsen!’, zegt ze. Ik leg uit dat dat niet gaat, omdat we de golf niet meer kunnen inhalen. Gelukkig vertrekt er later nog een boot en kunnen we weer een keer een grote golf vol voor ons krijgen. Dan gaan we terug en fietsen na wat boodschapjes gedaan te hebben terug naar het appartement. We pakken nog wat zwemspullen en brengen dan de fietsen terug en zwemmen weer wat in het zwembad.

lees verder...

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

LiggingGoogleAds