Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 

 


Van 30 juli t/m 13 augustus 2012 verbleven wij in appartementencomplex Bostonia Village in Acharavi, Corfu, Griekenland.

Donderdag 9 augustus

Vandaag willen we sowieso naar het strand van Agios Stefanos. Maar voordat we daarheen gaan, gaan we eerst op zoek naar ‘de scheve lantaarnpaal’. Negen jaar geleden zijn we in Ipsos, een dorpje ten noorden van Dassia iets gaan eten en daarna heb ik een foto van Joke gemaakt die bij een scheve lantaarnpaal stond. We zijn benieuwd of diezelfde plek er nog is en of we dan een foto van de meiden kunnen maken bij diezelfde lantaarnpaal. We vertrekken redelijk op tijd en rijden via het noorden van het eiland om de grote berg heen. Omdat Lotte de laatste keer zo ziekjes werd van de slingerweggetjes over de bergen lijkt ons dat wel een verstandige keuze. En deze route biedt ook mooie uitzichten over de zee. We slingeren een beetje rond en dan gaat het lampje van de brandstof branden. Tijd dus om te tanken. De benzine kost hier rond de € 1,82 met uitschieters naar boven en naar beneden. Ik rijd het eerste tankstation voorbij, omdat ik hoop een goedkopere te vinden. Maar wanneer het dan een lange tijd duurt voor er weer eentje komt stoppen we toch maar bij de volgende. Voor €15,- laat ik er brandstof in gooien. Helaas bleek dat ik nu gestopt was bij een tankstation waar de benzine € 1,87 kost. De volgende keer dus maar niet meer te lang doorrijden.

Zonder dat we er erg in hebben rijden we al door Ipsos heen. Sarah ziet wel herkenbare lantaarnpalen en ook ik vind de plek erg lijken op de plek die we zoeken. Maar omdat we in mijn beleving nog een eind zouden moeten rijden let ik er niet zo erg op. Sarah kijkt al wel of ze een scheve ziet, maar na de eerste drie lantaarnpalen worden de palen van een moderner soort, waardoor ik helemaal denk dat dit het nog niet is. Maar dan komen we in het volgende dorp en herken ik de supermarkt. Dit is Dassia. Ik herken de pizzeria en het tentje waar we lekkere cocktailtjes dronken. We keren om en rijden terug naar Ipsos.

In Ipsos parkeer ik de auto naast de eerste lantaarnpaal. Het is weliswaar een moderne lantaarnpaal, maar ik heb ook in het begin de klassieke variant gezien, dus besluiten we langs de weg te lopen en te kijken of we een scheve klassieke lantaarnpaal vinden. Maar hoe verder we lopen, hoe meer dit ijdele hoop blijkt. Het eiland biedt dan weliswaar vele vervallen huizen en straten, maar negen jaar een scheve lantaarnpaal laten staan is ook voor Corfu een brug te ver. We besluiten dan maar een vergelijkbare foto te maken bij een modernere, rechte lantaarnpaal.


Onze 2012 versie van de foto bij de lantaarnpaal

 


De bewuste foto uit 2003 (waarbij ik bij thuiskomst zie dat hij toch aan het strand van Dassia gemaakt is en niet in Ipsos)

En dan lopen we terug. Het is nog een behoorlijk eindje lopen, want we waren al verder dan halverwege. En het is inmiddels weer midden op de dag, dus de zon is weer lekker fel. Her en der liggen mensen te zonnen. Op een oude verlaten steiger die de zee in steekt, maar ook op de boulevard met lantaarnpalen. Eenmaal bij de auto drinken we allemaal wat water en maken we ons op voor de oversteek richting Agios Stefanos.

In Agios Stefanos halen we een brood en een pak Philadelphia, zodat we op het strand iets kunnen eten. Ook halen we daar een emmertje en een schepje, zodat de meiden lekker in het zand kunnen spelen. We parkeren de auto weer op het strand en huren twee ligbedden met een parasol. De meiden spelen heerlijk met het zand en het water. En binnen no-time zitten ze helemaal onder het zand J. Het emmertje dat we gekocht hebben is er eentje in de vorm van een kasteeltje en het zand op dit strand is erg goed ‘kasteel-bouw-zand’. Alleen de eerste keer hebben de meiden zoveel water bij het zand in gegooid dat het er amper weer uit te krijgen is. Een tweede poging met minder water werkt beter en er verschijnt een prachtig kasteeltje. Sarah vermaakt zich aan de waterkant. Alleen is op een bepaald moment wel erg ver van ons af gelopen. Als Joke haar wil halen loopt ze, zo lijkt het althans sterk, bewust verder weg. ‘Nee hoor mama ik was jou aan het zoeken’. We zouden het bijna geloven, maar Sarah is erg op zoek naar haar grenzen en gaat daar zo nu en dan overheen.


Lotte met het door Joke gemaakte zandkasteel.

Op het strand eten we lekker een broodje en vermaken ons prima. Omdat de meiden ook even lekker alleen kunnen spelen kunnen wij allebei een boekje lezen. Terug in het appartement eten we een zelf bereidde maaltijd en kijken we als de meiden op bed liggen samen nog een filmpje.

lees verder...

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

LiggingGoogleAds

Agios Stefanos