Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 


Van 8 t/m 22 september 2003 verbleven wij in appartementencomplex Alexandros & Yannis in Dassia, Corfu, Griekenland.

Zondag 21 september 2003

Het is zover. Onze laatste dag. We besluiten zodra we wakker worden meteen onze koffers maar in te pakken. Zowaar krijgen we alles erin. Zelfs de bal en de batjes die we gekocht hebben om te beach ballen. Ook alle souvenirtjes passen in de koffer. We kijken beneden even en zien dat Ina al een briefje heeft opgehangen met informatie over ons vertrek. Om half acht zullen er twee taxi’s komen. We vragen ons af wie er nog meer terug gaan. We zien namelijk niemand meer die er de eerste dagen ook waren.

Na een banaantje als ontbijt gaan we naar het dorp om broodjes te halen. Maar het belangrijkste van alles: ons eigen souvenir. We hebben in één van de shops een torso gezien en besloten dat dat ons officiele aandenken aan Corfu gaat worden. Voor we alles kopen lopen we eerst nog één keer langs het strand. Nog even afscheid nemen van de zee en voor de laatste keer wat foto’s maken.


De laatste keer de voetjes in de baai van Dassia.

 

Dan gaan we richting de supermarkt annex souvenir-shop om de broodjes en de torso te kopen. De torso kost 66 euro en is niet zo standaard wit als de goedkopere versies. Hij lijkt van natuursteen gemaakt. De dame achter de balie pakt hem goed in en trots met onze aankoop gaan we terug naar het appartement. Daar lunchen we voor de laatste keer op ons balkonnetje en bel ik mijn moeder om de definitieve gegevens van de terugreis door te geven. Ze klinkt enthousiast en vertelt dat Janneke er met Bobby en Simba is en dat Malik op de skelter aan het rijden is.

De broodjes die we willen smeren voor morgen zijn erg droog. We besluiten ze niet te smeren en ’s avonds iets te halen voor de terugreis.

Na onze lunch gaan we nog lekker aan het zwembad liggen. Joke vindt een manier om zonder nat te worden op het luchtbed te dobberen en ik lig op de ligbedden in de zon. Als ik probeer wat Joke lukte, doe ik het niet goed. Dat merk ik vooral als ik in het water lig en iets hoor wat klinkt als een leeglopend luchtbed. Ik ga er snel af voordat ik helemaal het water in zak. Op de laatste dag begeeft dankzij mij het luchtbed het.

Joke gaat er later nog even op liggen tot ie echt te ver leeg is. Dan laat ik hem helemaal leeg lopen om hem vervolgens in het vuilnisbakje bij het zwembad te gooien. We luieren nog wat bij het zwembad en zwemmen ook nog even. Dan gaan we terug naar het appartement waar we in onze wespenvanger een enorme wesp zien vechten voor zijn leven. Joke puzzelt nog wat en ik schrijf wat in het reisverslag. Dan maken we ons klaar voor eten in Dassia. De laatste keer.

Lees verder...
 

Het weer die dag

Kaart Corfu