Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 


Van 8 t/m 22 september 2003 verbleven wij in appartementencomplex Alexandros & Yannis in Dassia, Corfu, Griekenland.

Woensdag 10 september 2003

Terwijl het buiten onweert en regent, schrijf ik weer even een stukje in ons vakantielogboek. Gistermorgen uitgeslapen opgestaan en om 10.00u beneden naar Ina, onze hostess geluisterd. Dezelfde dame als ons op het vliegveld had verwelkomd. Met een Rotterdams accent vertelt ze ons enthousiast verhalen over Corfu. Natuurlijk was ik weer veel te afwezig om alle namen te onthouden. Ze vertelde over een man die in een kerk lag opgebaard en één keer per jaar naar buiten ging en ook één keer per jaar rechtop werd gezet. Bovendien heet bijne elke man en elke vrouw op het eiland naar hem. En ik weet zijn naam niet meer... hmmm grrr.

Naarmate haar verhaal vordert, breekt steeds meer de zon door. Alleen hoog in de bergen zitten nog donkere wolken. Nadat haar verhaal is afgerond, maken we ons klaar om naar het strand te gaan. Gelukkig heeft Joke wel goed opgelet en onthouden waar de weg naar het strand is. Eenmaal beneden blijkt de weg recht tegenover de supermarkt te zijn. Omdat het inmiddels flink zonnig is, zien we een prachtig groenblauwe zee. We lopen erheen en zien de kiezelstranden. Nou ja, strand-JES meer, want het valt meteen op dat ze erg krap zijn. Aan de waterlijn ligt een hoop hout en zeewier aangespoeld te wezen. We lopen een stukje langs het strand.

Verderop staat een bord van een bedrijfje dat boottochtjes organiseert. Het lijkt ons wel leuk om een keertje naar Corfu-stad te varen. Voor we het weten krijgen we een foldertje in de hand gedrukt en wordt verteld dat we wel van te voren moeten boeken, "cause we're busy", zegt ze streng.

Ina had ons verteld dat je vrijwel overal moet afdingen, behalve op eten. Het kon maar zo zijn dat je ergens 10 euro voor 2 bedden en een parasol betaalde en ergens anders maar 1 euro 50 per bed betaalde. Een eindje verderop bied een man met een peuk in zijn mond ons twee bedden voor 3 euro aan. Zonder afdingen nemen we dat aan. Leek ons ook niet nodig, gezien de prijs. Al is het maar de vraag of we dat anders wel gedaan hadden, waarschijnlijk zouden we dan zijn doorgelopen. We nemen plaats op een grasveldje met de mogelijkheid om onder de schaduw van de bomen te gaan liggen. Toch nog zonnen. Het is heerlijk weer. Bijna op tijd gaan we in de schaduw liggen, om niet helemaal te verbranden.

Eenmaal weer terug in ons appartement gaan we lunchen. We hebben broodjes bij de bakker gehaald en die blijken goed te smaken. Na de lunch maken we ons klaar om even te zwemmen. We nemen de Sportlife-luchtbedden mee en nestelen ons in de schaduw op twee bedden. Ik ben de eerste van ons twee die z'n voeten in het water zet. Het blijkt ijskoud. Zo koud hadden we niet verwacht. Maar zoals altijd: als je eenmaal door bent is het heerlijk. We zwemmen tien rondjes en dan haal ik de luchtbedden. Ze zijn te klein om op te liggen, maar het is wel leuk.

Na het zwemmen liggen we nog even in de schaduw te puzzelen en muziek te luisteren.

Terug in ons appartementje doen we even een dutje en daarna gaan we terug naar het dorp om wat te eten. Met uitzicht op zee en bij maanlicht eten we allebei gyros. Het smaakt goed.

Vannacht wel last van een mug en de beetje te harde bedden, maar verder goed geslapen. We zijn vroeg wakker, maar mooi weer is het niet helaas. Het is bewolkt en later regent het wat. Als het droog is lopen we naar het dorp en langs het strand. Het waait hard. Af en toe voelen we een drupje. Als het wat harder gaat zijn we net bij de supermarkt, waar we een apparaatje tegen de muggen kopen. We lopen weer naar boven en het is weer droog. Maar als we er bijna zijn moeten we rennen, omdat het dan echt losbarst. We kunnen wel op ons balkon zitten eten.

Als we kaartjes willen schrijven en ik verder wil gaan met het vakantielogboek gaat het nog harder regenen en moeten we naar binnen. Buiten dondert en bliksemt het en komt de regen met bakken uit de lucht. Als het weer droog is loopt er een enorme hoeveelheid water vanaf de berg het dal in. Een mooi gezicht.


Het kon het ene moment flink regenen...


...en het andere moment weer zonnig zijn.

Lees verder...

 

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

Dassia