Welkom Registreren  |  woensdag 21 november 2018   |  Inloggen
 


Van 8 t/m 22 september 2003 verbleven wij in appartementencomplex Alexandros & Yannis in Dassia, Corfu, Griekenland.

Maandag 8 september 2003

We landen in de stromende regen op een natte korte landingsbaan. In de hal wachten we op onze koffers die gelukkig netjes heel gebleven zijn. Een dame van Bel-Air staat bij de uitgang en wijst ons richting de bus. Één van de oudere bussen die er staan, maar het kan me niet schelen. We hebben vakantie!! Als er twaalf mensen in de bus zitten komt ze vertellen dat de bus ons naar het appartement zal brengen. Het privé-weggetje er naartoe is te krap voor de bus en hij zal een weg ernaast nemen. Deze weg zou een hoop kuilen bevatten. Nou daarvan had ze niets teveel gezegd. Het duurde nog wel even voor we Corfu-stad uit waren, het was er erg druk met auto's. Onderweg zie je zowel rijkdom als armoede.


Onderweg zien we de wolken zich al samenpakken

"Yannis", zegt de chauffeur. We zijn er. Op twee mensen na is de bus leeg. Met onze koffers en 8 anderen staan we te kijken. Het ziet er prachtig uit, maar geen spoor van de beloofde schoonmaaksters. Een vrouw ontdekt dat de sleutels in de deur zitten en zo gaat iedereen naar zijn appartement. Het ziet er echt heel gaaf uit!! De openslaande deuren naar het balkon bieden uitzicht op de baai en het zwembad. We zijn dik tevreden.


Het appartement Alexandros & Yannis. Wij hadden het appartement hier rechtsboven op de foto


We besluiten meteen even naar beneden richting het dorp te lopen om wat eerste spulletjes bij de supermarkt te halen. Een klein weggetje voert langs vervallen huisjes en erg veel van zich afgegooide rommel. In het dorp een ruime keus aan supermarktjes. Ondanks dat we onder een paraplu lopen hebben we allebei het gevoel dat we ons hier wel gaan vermaken.


De bordjes hielpen niet echt tegen zwerfvuil

Het aanbod in de supermarkt is goed. We zien genoeg dingen die we lekker vinden en ook mogelijkheden om zelf eens wat te koken.


Het assortiment in de supermarkt was goed

Eenmaal terug bij het appartement gaan we op ons balkonnetje zitten genieten van een reep chocolade. Daarna spelen we op bed "Wie is het?" en uiteindelijk slapen we samen even. Als we wakker worden is het onweer heftig los gebarsten. De regen komt met bakken uit de lucht en tijdens de donders knippert het licht. Een apart sfeertje, maar dit moet niet te lang zo blijven. We vermaken ons op zich nog wel. Joke speelt Tetris op de Gameboy en ik schrijf de eerste belevenissen in ons vakantielogboek. Alleen een beetje meer zon zou geen kwaad kunnen.

Lees verder...

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

Dassia