U bent hier: Film Producties
Welkom Registreren  |  zondag 18 november 2018   |  Inloggen
 

Dixidito Film Producties


bekijk de trailer van Dixidito Film Producties hierboven

Al vanaf het moment dat ik in 1997 mijn eerste videocamera kocht vond ik het alleen vastleggen van beelden niet genoeg. Ik probeerde direct al zo te filmen dat de beelden een verhaal vertelden. Monteren was er toen nog niet bij, dus was het belangrijk dat ik de scenes direct goed achter elkaar zette.

Mijn video's waren vooral zaken in en om het huis. "Ton filmt altijd dieren", werd er gezegd. Dat klopte wel, want als je in en om het huis filmt als er verder niemand thuis is is het enige bewegende beeld vaak een dier. Verder waren het veelal andere huis-tuin-en-keuken activiteiten, die ik filmde.

Het wat creatievere werk begon toen ik mijn treinbaan op zolder in beeld ging brengen. Door middel van het opnemen van korte beeldjes achter elkaar ontstond er een animatie. Later knutselde ik met de videocamera, een VHS videorecorder en een computer met geluidskaart ook aan andere videobeelden. De beelden waren dan weliswaar niet te monteren, maar ik kon er live geluid onder monteren. Zo ontstonden mijn eerste filmpjes met muziek eronder.

Vanaf het moment dat ik dagjes uit ging vastleggen en deze leerde bewerken met Pinnacle Studio begon ik mijn video's af te sluiten met Dixidito Film Producties. Nou klinkt dat allemaal heel professioneel, maar dat is het nooit geweest en zal het vast ook nooit echt worden. Het blijft een vorm van huisvlijt. Toch probeer ik steeds beter mijn best te doen om er echt iets moois van te maken. De vakantievideo's zijn daar voorbeelden van, maar het leukste om te maken was toch wel het bewerken van de beelden van ons huwelijk. Inmiddels overgestapt op Adobe Premiere bleken de mogelijkheden eindeloos. Ook omdat het huwelijk met twee videocamera's gefilmd was werd het bewerken een waar feestje. Nog nooit eerder kon ik bewerken met verschillende camera standpunten.

In 2006 plaatste ik voor het eerst een paar filmpjes op YouTube. De vakantie van Corfu zette ik om van video naar digitaal om hem te kunnen uploaden. Mijn kanaal bestond er vooral voor mezelf en vrienden en familie. Toen ons gezinnetje uitbreidde en we kinderliedjes voor onze kinderen zochten op YouTube, merkte ik dat ik een aantal liedjes niet kon vinden. Sarah had een boekje met kinderliedjes en ik wilde graag een afspeellijstje maken van de liedjes uit haar boekje. Maar er ontbraken er een paar, waaronder Papegaaitje leef je nog. Ik freubelde even vlug wat van die liedjes in elkaar met Windows Movie Maker en wat plaatjes van internet. Oh wat heb ik daar achteraf spijt van dat ik dat zo simpel gedaan heb, want die filmpjes zien er niet uit, maar zijn een enorm succes. Alleen Papegaaitje leef je nog neemt al bijna de helft van het aantal views op mijn kanaal voor z'n rekening .

Een volgende stap voor mijn YouTube account ontstond door het maken van animaties van de boeken van Lekturama's Luistersprookjes en Vertellingen. Joke had die boeken nog uit haar jeugd en ook van ieder boek een casettebandje met de gesproken sprookjes. Ik begon met Roodkapje en al snel kwamen er verzoeken van mijn eigen dochters, maar ook van mensen die het filmpje gezien hadden en met nostalgische gevoelens terugdachten aan de boeken. Al snel volgden meer sprookjes en vertellingen. De verzoeken blijven welkom, want het maken van deze korte filmpjes is leuk om te doen en zeker als je merkt dat je er veel kinderen en volwassenen een plezier mee doet.

Inmiddels heeft mijn account ruim 50 video's, bijna 500 abonnees en zijn mijn filmpjes meer dan 1 miljoen keer bekeken! De grote droom blijft toch wel om met hypermoderne pc en camera nog veel meer mooie films te maken.

Maar het zal altijd hobby blijven en Dixidito Film Producties zal altijd meer klinken dan het werkelijk is .

 

Bezoek mijn YouTube kanaal hier

 

GoogleAds