U bent hier: Dixidito
Welkom Registreren  |  donderdag 13 december 2018   |  Inloggen
 

Dixidito

Op deze pagina komt een einde aan alle onduidelijkheid over de naam Dixidito. Nee het heeft niets te maken met verplaatsbare toiletten! Wat dan wel? Lees het hieronder. En tevens mijn leven in vogelvlucht.

Nickname
De naam Dixidito komt uit een vreemde-woordenboek. Daar staat het in 2 delen in. Toen ik in 1997 voor het eerst de digitale snelweg leerde kennen, zocht ik een leuke nickname. Dat werd Dixidito.

Ik zag op een pagina aan de ene kant Dixi staan en aan de andere kant Dito. Die twee woorden combineerde ik en dat klonk leuk. Ik had nog helemaal niet naar de betekenis gekeken.

Pas een paar weken later ging ik eens kijken wat de naam eigenlijk zou betekenen. Toen zag ik pas wat een leuke naam het voor het chatten eigenlijk was.

Je zou kunnen zeggen dat Dixidito betekent: Ik heb het gezegde gezegd. En dat is wel heel toepasselijk voor chatten vind ik.

Goed. Dixidito werd dus mijn chatnaam / nickname. Maar in het dagelijks leven heet ik gewoon Ton.

Studie
Ik heb het Internet leren kennen in Breda. Daar studeerde ik verkeerskunde aan de NHTV. Via de computers in het computerlokaal kwam ik erachter dat het Internet behoorlijk verslavend kon zijn. Helemaal chatten zorgde ervoor dat ik zelfs in de avonduren nog terug kwam naar school om nog even op het Internet te struinen.

Niet vanwege dat vele Internetten, maar vanwege de slechte ervaringen met het vak bij mijn eerste stage, haakte ik af. Na 4 jaar gaf ik mijn studie op en begon full-time te werken bij de Albert Heijn op het station. Ik werkte daar al een klein jaar part-time.

Werk
Al snel werd ik gevraagd assistent winkelmanager te worden. Dat beviel me goed. Al moest ik menig junk en bedreiging overleven. Na dat een jaar gedaan te hebben werd ik gevraagd voor het opstart-team van de AH op het station. Vanaf dan ging ik met twee anderen het land door om alle AH's op het station te ondersteunen en nieuwe winkels op te leiden.

In 2003 werd ik toen gevraagd om winkelmanagers tijdens hun vakantie te gaan vervangen. En na een flink aantal winkels overgenomen te hebben werd het tijd voor mijn eigen winkel. Ik mocht de nieuw te openen winkel in Amersfoort gaan runnen. Na dat een half jaar gedaan te hebben werd ik gevraagd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De winkel in Nijmegen overnemen.


Ik als winkelmanager in de AH to go in Nijmegen

Na ruim 2,5 jaar winkelmanager in Nijmegen werd ik projectmanager bij AH to go. Dat heb ik echter maar iets meer dan een maand gedaan, omdat er door vertrek van een districtmanager op die positie een plekje vrij kwam mocht ik al heel snel weer een stap maken. Ik werd in januari 2007 districtmanager van gebied Zuid-Oost, waarbij ik verantwoordelijk werd voor 9 winkels.

In 2011 heb ik de overstap gemaakt van AH to go naar HEMA op het station. Daar werd ik verantwoordelijk voor de vier HEMA's op het station van dat moment. En ik stond voor de uitdaging om te zorgen voor een succesvolle opening van 6 nieuwe HEMA's op het station binnen 10 weken tijd.

Liefde
Begin 2002 leerde ik Joke kennen. Ik werd verliefd en zowaar zij ook ;-). Voor we het wisten maakten we plannen om in Deventer te gaan wonen. Ik ben in Deventer geboren en wou er altijd al naar terug. Maar ik had nooit gedacht dat ik dat met zo'n lief meisje aan mijn zij zou doen.

In oktober 2002 gingen we samenwonen in een heel lief klein huisje. Het heeft heel wat werk gekost om er zoiets moois van te maken, maar het is ons maar mooi gelukt. Meer daarover kun je zien en lezen onder het kopje verbouwing, elders op deze site. Na daar bijna een jaar gewoond te hebben werd het ons toch wel wat te klein en waren we toe aan iets nieuws. We hebben toen een huis gekocht, waar we inmaart 2004 introkken. We waren enorm trots op deze prachtige jaren '30 woning.

In 2005 vroeg ik Joke ten huwelijk. Dat huwelijk werd in 2006 een feit. We wilden een besloten huwelijk, met alleen mensen die echt dicht bij ons staan. Dat wilde we op een mooie manier vieren. Dat werd een huwelijk op een chateau in Frankrijk. Maar omdat dat wettelijk een moeilijk verhaal werd trouwden we een half jaar eerder voor de wet in Deventer. 


Ons huwelijk op Château de Frétoy in Frankrijk

Kinderen
In 2007 werd onze dochter Sarah geboren. Een wolk van een baby waar we iedere dag van genieten. Sarah werd geboren op 26 juni, de verjaardag van Joke's moeder.

Omdat het oude huisje toch wat te klein werd en we een rustigere omgeving voor Sarah wilden kochten we begin 2008 een nieuw huis in Deventer. Daar wonen we sinds april van datzelfde jaar.

Tijdens het klussen en verhuizen was Joke snel moe. Later zou blijken waarom: ze was weer zwanger! En precies op de uitgerekende datum, 4 december 2008, zag Lotte het levenslicht. Het verhuizen kwam dus precies op tijd, zodat onze kinderen heerlijk de ruimte hebben om op te groeien.

Ton (alias Dixidito)

 

 

Laatste Tweets

  Foto

   

  Woordenboek

  di'xi [Lat. = ik ben klaar met zeggen] ik heb gezegd (op eind van toespraak).

  di'to afk. do [It. (tegenw. detto) v. Lat. dictus v. dícere, dictum = zeggen] lett.: het gezegde; hetzelfde, insgelijks.

  GoogleAds